Zima je pred vratima

Imate li prikladne gume? Imaju li akumulatori dovoljno kapaciteta da baš svako jutro bez problema upalite vozilo? Da li vam je signalizacija pravilna? Jesu li vam metlice brisača možda oštećene? Imate li kvalitetnu rashladnu tekućinu (antifriz)? Da li su vam brave i brtve konzervirane kako pri niskim temperaturama ne biste imali problema s otvaranjem vrata? Sve su to detalji na koje morate obratiti pažnju kod pripreme vozila. Važno je da se priprema svih ovih elemenata u vozilu obavi kvalitetno i na stručan način.

Akumulator je najosjetljiviji na niske temperature i prvi pokaže znakove posustajanja

Od prije nekoliko godina većina vozila ima puno komplicirane elektronike u sebi. Ona za prednost nema samo komfor putnika, već puno pridonosi i sigurnosti. No, bitno je istaknuti, zbog ovakve je elektronike moguće pomoću posebnih uređaja provjeriti stanje vozila, te ustanoviti eventualne pogreške ili čak potencijalne probleme. U samo 15 minuta auto je pregledan, a vi možete biti sigurni da je sve u redu ili ako postoji neki problem, na vrijeme ga otkloniti.

Ako je vrijeme za zamjenu motornog ulja sada je krajnji trenutak da to obavite, a ne zaboravite provjeriti razinu ulja u motoru koja na kontrolnom štapiću mora biti između minimalne i maksimalne oznake

Ove su godine ljetne vrućine bile natprosječno visoke. Skoro svaki dan su nas meteorolozi obavještavali o rekordno visokim temperaturama. Ovakve prilike su uzrokovale određene kemijsko-fizikalne promjene u akumulatorima. Te promjene smanjuju njihov kapacitet, a to posebno dolazi do izražaja kada temperature postanu niske. Mnogi vozači tada imaju problema s paljenjem svojih vozila. S obzirom na ovo, bilo bi najbolje na vrijeme provjeriti stanje akumulatora u vozilima i promijeniti ih, ako je to potrebno.

Odvojite malo svog vremena i investirajte u sitnice koje će značajno olakšati zimske probleme s automobilom

U ovom razdoblju potrebno je u prtljažniku svog automobila uvijek imati sitnice koje će vam pomoći u raznim trenucima, a posebno zimi. Ako padne puno snijega, dobro je imati lance da se možete izvući s parkirališta i uopće voziti. Vidite li da vaš susjed ima nevolje s paljenjem auta, bilo bi zgodno sa sobom imati kablove za pomoć pri paljenju. Pri vrlo niskim temperaturama, može se dogoditi da ujutro imate problema s otvaranjem vrata. Tada vam pomažu posebna sredstva protiv zaleđivanja brava, odmrzavanje brtvi vrata ili stakala.

Kontakt info

  • Adresa: Put Pridvorja 36, Zvekovica
  • Telefon: 020 / 324880
  • Mob: +385 99 3165 660
  • E-mail: autoskola.konavle@gmail.com

Facebook Fan Page

Online Ispiti

IMG ISPIT