Crni vikend na dubrovačkim cestama

Iz policijske uprave dubrovačko-neretvanske izvijestili su o detaljima tragične pogibije 30-godišnjeg moticiklista jučer oko 16.30 sati na jadranskoj magistrali u blizini Dubca

– Vozač motocikla kretao se u smjeru Župe dubrovačke kada je izlaskom iz nepreglednog zavoja izgubio nadzor nad motociklom i udario u metalnu zaštitnu ogradu da bi potom pao na travnatu površinu. Motociklist je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je nažalost preminuo uslijed zadobivenih ozljeda – ističe se u priopćenju.

Iz PUDN izvijestili su i o detaljima druge prometne nesreće, koja se jučer oko 6.20 sati dogodila također na Jadranskoj magistrali u blizini Vidikovca, a u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

– 25-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,87 g/kg upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka krećući u smjeru Dubrovnika kada je izlaskom iz lijevog nepreglednog zavoja izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu kolničku traku gdje je udario u moped dubrovačkih registracijskih oznaka koji se kretao u suprotnom pravcu. U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 23-godišnji putnik na mopedu koji je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je vozač mopeda lakše ozlijeđen – stoji u priopćenju.

Inače, u proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 16 prometnih nesreća. Riječ je o dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale i šest prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. U nesreći u Konavlima, u rano nedjeljno jutro smrtno je stradao 30-godišnjak iz Vitaljine, sletivši s ceste.

Na kraju, upoznati ćemo vozače s par činjenica iz MUP-ove statistike koji se tiču prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima. Brzina je najčešći uzrok prometnih nesreća sa smrtno stradalim putnicima, a od toga se većina odnosi se na izlijetanje vozila s ceste (25%). Na drugom je mjestu udarac vozila u parkirano vozilo (8%), a ne trećem udarac u objekat pokraj ceste (5%). Najčešći uzročnici prometnih nesreća su mladi vozači, a daleko najviše prometnih nesreća događa se noću, posebno od 0:00 do 6:00 ujutro.

Napominjemo da nevezivanje pojasa u iznimnoj mjeri pridonosi smrtnom ishodu u prometnoj nesreći, a istraživanjem je utvrđeno da već pri brzini od 30 KM/H nismo u mogućnosti ostati u sjedalu. Zato, pamet u glavu i pojas preko ramena !

M.K.

Kontakt info

  • Adresa: Put Pridvorja 36, Zvekovica
  • Telefon: 020 / 324880
  • Mob: +385 99 3165 660
  • E-mail: autoskola.konavle@gmail.com

Facebook Fan Page

Online Ispiti

IMG ISPIT